Gjuha e programimit C++

ORIGINAL URL: https://www.stroustrup.com/C++.html

Ndryshuar më 19 tetor 2021

C++ është një gjuhë programimi për qëllime të përgjithshme me një paragjykim ndaj programimit të sistemeve që Ose, me fjalë të tjera: C++ është një gjuhë për përcaktimin dhe përdorimin e abstraksioneve me peshë të lehtë. Ai ka pika të forta të rëndësishme në fushat ku hardueri duhet të trajtohet në mënyrë efektive dhe ka kompleksitet të konsiderueshëm për t'u përballuar. Kjo përfshin shumë sisteme me burime të kufizuara dhe shumë kode themelore dhe infrastrukturore.
Unë ( Bjarne Stroustrup ) jam projektuesi dhe zbatuesi origjinal i C++. Ju mund të gjeni gjuhën, teknikat për përdorimin e saj dhe teknikat për zbatimin e saj të përshkruara në librat e mi, letrat e mia , në qindra libra nga të tjerët dhe mijëra letra nga të tjerë. Ka shumë për të renditur. Provoni një librari ose një bibliotekë. Përgjigjet për shumë pyetje rreth C++ mund të gjenden në
Temat: